A co potrzebujemy ?
Ok 1 kg karczku bądź łopatki wieprzowej.
1 paprykę
1 średniej wielkości cebulę
Szklankę majonezu
1,5 szklanki ketchupu
Dzień wcześniej przyprawiamy mięsko wg uznania i pozostawiamy do rana ( smak mięsa jest bardziej wyrazisty )
Układamy mięsko w naczyniu żaroodpornym.
Następnie kroimy paprykę w kostkę, słupek jak wolicie :)
i wrzucamy na mięsko.
Następnie przygotowujemy sos. Szklankę majonezu i półtora szklanki ketchupu mieszamy ze sobą.
Gotowy sos wlewamy do naczynia żaroodpornego, tak żeby pokrył całe mięso.
Tak przygotowane mięso wkładamy do nagrzanego do 250 stopni piekarnika.
Mięso wyciągamy po ok 1,5 h.
Już wiem, co zrobię za tydzień na obiad :)
OdpowiedzUsuńDanie jest proste w przygotowaniu,
OdpowiedzUsuńa zapowiada się bardzo apetycznie.
Z pewnością wypróbuję :)
Twój blog może być ciekawy,czekam na kolejne wpisy :)
Dziękuję za wizytę u mnie i zapraszam ponownie
http://sniac-na-jawie.blogspot.com/
takie danie wolę w wersji z samą musztardą bez warzyw :) super :)
OdpowiedzUsuń