niedziela, 19 stycznia 2014

Pomysł na danie mięsne.

Na pewno swoje obiadki podobnie jak ja już gotujecie, a może już jesteście po. Dzisiejszy wpis może być dla Was inspiracją na kolejny posiłek.
A co potrzebujemy ?
Ok 1 kg karczku bądź łopatki wieprzowej.
1 paprykę
1 średniej wielkości cebulę
Szklankę majonezu
1,5 szklanki ketchupu

Dzień wcześniej przyprawiamy mięsko wg uznania i pozostawiamy do rana ( smak mięsa jest bardziej wyrazisty )
Układamy mięsko w naczyniu żaroodpornym.

Następnie kroimy paprykę w kostkę, słupek jak wolicie :)
i wrzucamy na mięsko.



Kroimy cebulę w plasterki i również układamy na mięsku.
Następnie przygotowujemy sos. Szklankę majonezu i półtora szklanki ketchupu mieszamy ze sobą.
Gotowy sos wlewamy do naczynia żaroodpornego, tak żeby pokrył całe mięso.
Tak przygotowane mięso wkładamy do nagrzanego do 250 stopni piekarnika.
Mięso wyciągamy po ok 1,5 h.




3 komentarze:

  1. Już wiem, co zrobię za tydzień na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Danie jest proste w przygotowaniu,
    a zapowiada się bardzo apetycznie.
    Z pewnością wypróbuję :)
    Twój blog może być ciekawy,czekam na kolejne wpisy :)
    Dziękuję za wizytę u mnie i zapraszam ponownie
    http://sniac-na-jawie.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. takie danie wolę w wersji z samą musztardą bez warzyw :) super :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy pozostawiony komentarz. Jeżeli będziesz mieć ochotę mnie poobserwować na pewno się odwdzięczę.