Składniki :
szynka wieprzowa
1 cebula
1 opak. śmietany 30 %
pół kilo pieczarek.
Przygotowanie :
Pieczarkami kroimy na plasterki i smażymy, przyprawiamy.
Kroimy mięso, przyprawiamy i układamy je w naczyniu żaroodpornym.
Pokrojoną w półksiężyce cebulę wsypujemy do naczynia żaroodpornego.
Dodajemy pieczarki.
Zalewamy całość śmietaną i dusimy na niewielkim ogniu ok 1- 1,5 h.
'Mięso jest idealnie miękkie, a sos mocno pieczarkowy.
już czuję zapach...mmmm :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda... sama chyba ją sobie przygotuję ;)
OdpowiedzUsuńObserwuję Cię ;)
Pysznie wyglada :) Musze sprobowac
OdpowiedzUsuńale smaaacznie, jeść mi się zachciało :)
OdpowiedzUsuńMusze wypróbować ten przepis :)
OdpowiedzUsuń