niedziela, 16 lutego 2014

Szynka wieprzowa w sosie pieczarkowym

Dzisiaj prostu przepis na danie mięsne, które zawsze smakuje idealnie.

Składniki :
szynka wieprzowa
1 cebula
1 opak. śmietany 30 %
pół kilo pieczarek.

Przygotowanie :
Pieczarkami kroimy na plasterki i smażymy, przyprawiamy.
Kroimy mięso, przyprawiamy i układamy je w naczyniu żaroodpornym.
Pokrojoną w półksiężyce cebulę wsypujemy do naczynia żaroodpornego.
Dodajemy pieczarki.
Zalewamy całość śmietaną i dusimy na niewielkim ogniu ok 1- 1,5 h.
'Mięso jest idealnie miękkie, a sos mocno pieczarkowy.






6 komentarzy:

  1. już czuję zapach...mmmm :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie wygląda... sama chyba ją sobie przygotuję ;)
    Obserwuję Cię ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie wyglada :) Musze sprobowac

    OdpowiedzUsuń
  4. ale smaaacznie, jeść mi się zachciało :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Musze wypróbować ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy pozostawiony komentarz. Jeżeli będziesz mieć ochotę mnie poobserwować na pewno się odwdzięczę.